← Terug naar overzicht

Gezellige cafés en barretjes in Leeuwarden

Terras Leeuwarden

De Friese hoofdstad heeft een ontzettende boost gehad de laatste jaren. Leeuwarden werd verkozen tot Culturele Hoofdstad 2018. De stad ontving veel subsidie en maakte zelf behoorlijk veel geld vrij om de stad in een goed daglicht te zetten. Pleinen werden opgeknapt en gezellige cafeetjes en restaurants schoten als paddenstoelen uit de grond. Nog meer gezelligheid! Ga je in Leeuwarden studeren, dan hoef jij je niet druk te maken over de cafeetjes en of je wel een gezellig avondje ‘aan’ kan zitten. Wij hebben voor jou een aantal leuke cafés en cocktailbars op een rijtje gezet!

Grandcafe De Dikke Van Dale

Ook wel De Dikke genoemd. Een begrip in Leeuwarden. Hier is het altijd druk. Op en top gezelligheid met een borrel en een kaasplankje bijpraten aan een van de tafeltjes. Als je binnen wilt zitten is het slim om tijdig te reserveren. Vanwege de coronacrisis hebben zij hun terras uitgebreidt op het water in de gracht!

Kelders 65

Naast de Dikke Van Dale zitten veel andere cafés. Samen vormen zij een groot terras langs de gracht uitkijkend over winkelend publiek. Een van deze cafés is Kelders 65. Zij zijn ook wel bekend als cocktailbar. Je kunt hier niet alleen terecht voor cocktails of een diner, maar ook voor high wine’s, high beer’s, high tea’s of zelfs een high gin!

Café Fire

In hetzelfde rijtje als De Dikke Van Dale en Kelders 65 zit ook Eetcafé Fire. Ook hier kun je gezellig zitten en heb je altijd iets te zien.

Lazy Lemon

Lazy Lemon is een restaurant, maar je kunt hier ook goed borrelen. De hippe industriële sfeer maakt deze plek gezellig.

Fellini City Lounge

Een goede Gin Tonic drink je bij Fellini! Deze hippe tent heeft een heerlijk groot terras met uitzicht over het Wilhelminaplein, ook wel het museumplein genoemd.

Speciaalbiercafé de Markies

Toe aan iets bourgondisch? Met keuze uit meer dan 250 verschillende speciaalbiertjes kun je hier wel een avond vullen.

Shotjesbar Bebidas

Hard gestudeerd? Meer ontspanning vinden dan in Bebidas gaat bijna niet. Dit is de shotjesbar van Leeuwarden. Gelukkig zijn de Febo en Dunya Döner haar buren, waar je weer even kunt opladen. Heb nog wel even geduld, vanwege de coronacrisis is Bebidas nog niet open, kijk voor geüpdatete informatie op hun Facebookpagina.

Op zoek naar meer inspiratie? Er zijn genoeg leuke barretjes en kroegen in Leeuwarden. We hebben nog even geduld, maar we leggen alvast wel de beste stapavonden aan je voor.

Meer studentennieuws

soa test
Kerstdiner
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Leeuwarden Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden