← Terug naar overzicht

Van je studentenkamer een thuiswerkplek maken

thuiswerkplek

Voor het eerst uit huisof al de zoveelste kamerwissel, persoonlijk vind ik het inrichten van mijn kamer altijd weer een uitdaging! En omdat het er naar uit ziet dat corona nog even zal blijven, kan je maar beter goed voorbereid zijn. Handig dus om jouw kamer in te richten als goede thuiswerkplek. Ik heb wat tips voor de inrichting van je kamer die zeker van pas kunnen komen! 

Rolgordijnen

Zit je in een videocall en is je achtergrond veel te licht? Of kun je je scherm niet eens zien omdat de zon erin schijnt? Dan zijn (duo) rolgordijnen een makkelijke oplossing. Als je goed kijkt naar wat je nodig hebt, zul je zien dat de prijzen van goedkoop en voordelig lopen naar hogere klassen. Hoeveel je aan de gordijnen uit wilt geven is natuurlijk afhankelijk van je budget, maar ook van hoe lang je wilt dat ze meegaan. Een goede betaalbare optie om naar te kijken is een duo rolgordijn. Dit is een gordijn dat de laatste jaren steeds vaker terug te vinden is in huizen en studentenkamers.  Het duo rolgordijn bestaat uit stroken doorzichtig gordijn afgewisseld door verduisterende stof. Hierdoor kun je zelf instellen hoeveel licht je wilt in je kamer. Ook voor privacy is dit gordijn een top optie; je kunt ze gewoon dicht doen zonder dat meteen heel je kamer donker is! En het leukste aan dit duo rolgordijn; ze worden verkocht voor een mooi prijsje!

Room divider

Het klinkt misschien als iets wat je oma in haar huis had vroeger, maar dit is toch wel een leuke optie om je studentenkamer in te delen. Vaak heb je maar 1 ruimte waar je zowel je slaap- als woonkamer moet combineren. Om je kamer toch een beetje in te delen kun je op zoek gaan naar room dividers! En dit hoeven echt geen kamerschermen te zijn, maar gebruik bijvoorbeeld een wandkast of woonkamerkast zonder achterwand. Als je deze extra opbergruimte in gebruik hebt genomen, wordt de ene hoek van je kamer toch een soort gescheiden van de ander. Zo kun je bijvoorbeeld de ideale studiehoek inrichten, die door de room divider wordt afgeschermd van de rest van je kamer.

Tip: Zoek bijvoorbeeld naar een industriële wandkasten bij Jysk! Deze winkel staat vaak vol met leuke meubels voor een mooi prijsje!

Behangen of verven?

Als je het geluk hebt dat je je kamer mag verven of behangen, heb ik nog wat leuke ideeën voor je. Gebruik bijvoorbeeld magnetische verf op (een deel van) je muur, of gebruik een “ouderwets” whiteboard. Dit zijn zeker handige oplossingen voor als je een warhoofd bent of gewoon veel aan je hoofd hebt! Maar ook als je niet mag verven zijn er manieren om je muren op te leuken. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een fotomuur (voor minder dan 10 cent kun je al foto’s af laten drukken), het ophangen van een reis prikbord waar je inspiratie op verzameld of het behangen van je muren met posters. Denk bij de posters vooral aan landschappen of een kunstwerk wat je uitspreekt. Hiermee geef je je kamer een fijne sfeer en daarnaast een leuke achtergrond als je weer eens moet videobellen voor je werk of de uni!

Kan je wel wat extra hulp gebruiken bij het aankleden van jouw studentenkamer? Lees dan mijn eerdere blog met DIY ideeën voor je studentenkamer!

Meer studentennieuws

Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Leeuwarden Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden