← Terug naar overzicht

Deze verzekeringen heb je nodig als student

verzekeringen

Niet de allerleukste klus om te regelen, maar wel heel erg nodig: verzekeringen afsluiten. Er zijn een aantal verzekeringen die onmisbaar zijn voor studenten. Ik zet ze voor je op een rijtje, zodat jij snel klaar bent met deze saaie klus!

Zorg

De allerbelangrijkste verzekering van allemaal: de zorgverzekering. Stel je voor dat je je been breekt en niet verzekerd bent. Dan heb je best wel een probleem, want dat kost bakken met geld. Daarnaast ben je in Nederland verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Je kunt alle aanbieders vergelijken om zo de goedkoopste zorgverzekering te vinden. Let wel op dat de zorgverzekering goed bij jou en jouw levensstijl past. Als je bijvoorbeeld vaste klant bent bij de tandarts, pas de verzekering daar dan op aan. Vergeet niet om zorgtoeslag aan te vragen! Bijna elke student komt hiervoor in aanraking!

Aansprakelijkheid

Zeker een aanrader: aansprakelijkheidsverzekering. Dit houdt in dat je verzekerd bent als je iets kapot maakt van een ander. Misschien dat je wel eens een laptop leent van een studiegenootje of stiekem een duur jasje leent van je huisgenoot. Handig als je dan niet de volle mep hoeft te betalen als je het per ongeluk kapot maakt. Een aansprakelijkheidsverzekering kost niet meer dan 5 euro per maand, dus zeker doen!

Inboedel

Zeker als je op kamers gaat wonen dan raad ik je aan om een inboedelverzekering af te sluiten. Over het algemeen zijn studentenhuizen minder beveiligd tegen inbraak. Je zorgt er natuurlijk voor dat alle ramen en deuren dicht en op slot zijn als je weggaat, maar je weet het natuurlijk nooit. Het kan altijd gebeuren. Voor het geval dat er toch iemand spullen van je meeneemt, is het verstandig om een inboedelverzekering af te sluiten. Je bent hiermee verzekerd voor inbraak, maar ook voor schade wat ontstaan is door brand.

Telefoon

Dit is alleen nodig voor de luxepaarden onder ons. Als jij de nieuwste, hipste en duurste smartphone van het moment hebt, dan is het handig om de telefoon tijdens jouw studententijd te verzekeren. Niet alleen voor als deze gestolen wordt, maar vooral voor als jij ‘m op de grond laat vallen of in het water. Als er een barst in je scherm komt en je deze moet laten vervangen, kunnen de kosten heel hoog oplopen. Een goede telefoonverzekering vergoedt deze kosten voor jou en scheelt je dus bakken met geld!

Ben jij nog altijd op zoek naar die perfecte kamer? Lees dan van A tot Z: de gids naar de perfecte kamer!

Meer studentennieuws

soa test
Kerstdiner
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Leeuwarden Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden