← Terug naar overzicht

Geldtekort? Zo verdien je snel wat bij!

Geld verdienen

Geen geld meer op de bankrekening? Herkenbaar! Er zijn veel manieren om snel even een zakcentje bij te verdienen, zoals een bijbaantje. Maar er zijn ook nog andere manieren waarop jij snel en makkelijk wat geld op je bankrekening kan krijgen. Wat dacht je van het verkopen van jouw boeken van vorig jaar via Bookmatch?

Goedkoop kopen

Als student is goedkoop boodschappen doen een heel belangrijk begrip. Boodschappen goedkoop kopen, bier in de aanbieding halen, kleding goedkoop scoren en tweedehands studieboeken aanschaffen. Studeer je aan de NHL Stenden Hogeschool? Dan kan je je studieboeken NHL goedkoop aanschaffen. Ook kan je je studieboeken verkopen wanneer je ze niet meer gebruikt. Zo verstoffen je boeken niet meer in de kast en kan je er ook nog eens een centje aan verdienen! Dit geldt hetzelfde voor kleding die je niet meer draagt! Spit eens je kledingkast door om te kijken wat je kan verkopen op United Wardrobe of Vinted. Zelf een nieuwe jas nodig? Misschien scoor je hier nog een mooie, bijna niet gedragen jas voor een prikkie.

Medisch proefpersoon

Een medisch proefpersoon klinkt misschien heel eng, maar dat is het niet. Voor medische onderzoeken zijn vaak proefpersonen nodig die helpen bij het behalen van resultaten en conclusies. Het idee als proefpersoon is dat je je aanmeldt, meedoet aan het onderzoek en hiervoor een mooie vergoeding krijgt. Het verschilt per onderzoek wat voor type mensen ze zoeken, zoals mannen, zwangere vrouwen of niet-rokers. Ook verschilt het per onderzoek of je een nachtje moet blijven slapen, of er risico’s aanzitten en hoeveel je krijgt aan vergoeding. Verdiep je er eens in en aarzel niet om je aan te melden. Zo help je de geneeskunde en verdien je ook nog eens lekker een centje bij! 

Meedoen aan onderzoeken

Niet alleen geneeskundige onderzoeken bieden vergoedingen, ook simpele onderzoeken zoals enquêtes invullen voor bepaalde bedrijven of een vragenlijst invullen over diverse zaken. Ook voor dit soort onderzoekjes kan je je aanmelden. Het werkt dan als volgt: je wordt op de hoogte gehouden door middel van e-mails over welke onderzoeken er plaats vinden en in deze mail vind je naar wat voor iemand zij op zoek zijn, op welke tijd je telefonisch beschikbaar moet zijn en welke vergoeding eraan verbonden zit. Als je niet bent weggelegd voor het zijn van een medisch proefpersoon, is dit een wat makkelijkere weg om een centje bij te verdienen ;).

Even inventariseren

Kijk even rond in je kamer, kast en opberging en bedenk wat je allemaal hebt liggen en wat je weg kan doen. Spullen verkopen is namelijk de snelste manier om een centje bij te verdienen. Misschien heb je nog wel wat tassen of schoenen liggen die je op United Wardrobe kan zetten. Toe aan een nieuw bijzettafeltje? Zet je oude op Marktplaats zodat je deze kunt verkopen, van dit geld koop je dan weer een nieuwe! Er zijn ook verschillende Facebookgroepen waarin je oude spullen kan verkopen. Veel studenten zitten in deze groepen, dus zo maak je ook nog eens een medestudent blij!

Niet alleen geld verdienen maar ook geld besparen? Dit zijn de beste bespaartips voor de beginnende student!

Meer studentennieuws

soa test
Kerstdiner
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Leeuwarden Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden