← Terug naar overzicht

Zo doe je dat: gezonder leven in 2021!

Schotse hooglanders Leeuwarder bos

Een nieuw jaar betekent vaak nieuwe voornemens! Veel mensen nemen zich voor om meer te bewegen en gezonder te eten. Daarnaast, gezonder het nieuwe jaar in is in tijden van een pandemie waarschijnlijk belangrijker dan ooit. En anders kan een beetje extra fitheid zeker geen kwaad. Heb jij ook dit voornemen? Lees dan hier verder.

Gezonder en gevarieerder eten

Gezonder eten en drinken, we kennen allemaal de schijf van 5. De clichés, alles met mate. Minderen met alcohol is niet alleen gezond, je voelt je ook fitter. Maar, we zijn studenten, dit behoort daarom niet altijd tot de mogelijkheden, ha! Wel kunnen we ons eetpatroon aanpassen door bijvoorbeeld elke avond dat stukje vlees te vervangen door meer groenten. Vlees is niet per se ongezond, maar ons lichaam heeft elke avond vlees eten niet nodig. Vlees kan vettig zijn en rood vlees is minder gezond dan wit vlees. Daarnaast is het beter voor het milieu om minder vlees te eten en waarschijnlijk ook beter voor jouw portemonnee.

Tip: vind je het moeilijk om gezonde gerechten te maken die ook nog eens lekker zijn én vullen? Onze blogger Claire schreef eerder een blog over hoe je gezond en gevarieerd avondeten klaarmaakt!

Kom in beweging

In januari gaan we weer massaal naar de sportschool of zijn we buiten, in beweging. Maar na een aantal weken of soms al dagen haken er mensen af. Je hoeft niet ineens intensief te sporten om je conditie te verbeteren of calorieën te verbranden. Elke dag een rondje lopen is ook gezond en goed voor je. Niet alleen lichamelijk, maar ook mentaal. Loop door de Prinsentuin, het Rengerspark, wandel door het Leeuwarder bos en bewonder de Schotse Hooglanders of fiets naar de Kleine Wielen, waar je ook goed kunt wandelen. Leeuwarden heeft genoeg parken waar jij een frisse neus kunt halen. Als je het nog beter wilt aanpakken ga en je beschikt over een auto dan breng je een bezoek aan het mooie natuurpark De Alde Feanen in Earnewald.

Mentale gezondheid

Als je gezonder gaat eten en meer gaat bewegen zal je ongetwijfeld beter in je vel gaan zitten. Er bestaat hoe dan ook altijd een kans dat je mentale gezondheid niet helemaal oké is, en dat is niet raar of vreemd. We hebben een gek jaar achter de rug waarbij je veel thuis hebt gezeten en veel dingen hebt moeten laten. Dat gaat niemand in de koude kleren zitten. Als je aan jezelf merkt dat je minder vaak blij bent, vaak piekert of depressieve gedachten hebt, is het een idee om een keer iemand in vertrouwen te nemen. Je hart luchten kan heel goed zijn voor jezelf. Dit kan een vriend(in) zijn, jouw ouders of een ander familielid, maar bijvoorbeeld ook een psycholoog. Dat zal je goed doen!

We wensen je veel succes dit jaar!

Meer studentennieuws

Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Leeuwarden Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden