U bent hier

Studentenverenigingen in Leeuwarden

Leeuwarden is een van de gezelligste studentensteden van Nederland! Je kunt er goed studeren bij een van de hogescholen of universiteiten in Leeuwarden. Maar naast je studie wil je natuurlijk ook wat leuks doen. Gelukkig heeft Leeuwarden meer dan 20 verschillende studentenverenigingen waar je lid kunt worden.

Lid worden bij een studentenvereniging

Weet je nog niet of een studentenvereniging iets voor jou is? Lees dan eens ons artikel over wel of niet lid worden bij een studentenvereniging. Want niet elke vereniging heeft een ontgroening. Tijdens de introductieweek kom je sowieso in contact met veel studentenverenigingen. Dan kun je altijd naar alle open feesten en zelf beslissen of een studentenvereniging iets voor jou is!

Gezelligheidsvereniging in Leeuwarden

Studenten gezelligheidsverenigingen zijn studentenverenigingen die niet speciaal gericht zijn op een bepaalde sport, religie of sociaal doel, maar vooral op samen activiteiten organiseren en genieten van je studententijd.

Sportverenigingen in Leeuwarden

Een vereniging waar je sport en de gezelligheid van een studentenvereniging kunt combineren is altijd leuk tijdens je studententijd. Leeuwarden biedt een groot aanbod aan sporten. Van roeien tot tennis en zeilen. Voor elke student is er wel een sport te vinden!</

Overige studentenverenigingen in Leeuwarden

In een studentenstad bevinden zich vaak meerdere soorten studentenverenigingen. Leeuwarden kent enkel gezelligheidsverenigingen, religieuze verenigingen en sportverenigingen.