U bent hier

Studentenverenigingen in Leeuwarden

Leeuwarden is een van de gezelligste studentensteden van Nederland! Er zijn verschillende studiemogelijkheden en meer dan 20 verschillende studentenverenigingen waar je lid kan worden.

Lid worden bij een studentenvereniging in Leeuwarden

In Leeuwarden vind je gezelligheidsverenigingen, studentensportverenigingen en religieuze studentenverenigingen. Sommige verenigingen hebben een ontgroening en veel verplichtingen. Maar er zijn ook steeds vaker verenigingen zonder ontgroening en met minder verplichtingen. Er is dus altijd een studentenvereniging die bij jou past. Weet je nog niet of een studentenvereniging iets voor jou is? Dan hebben wij alle voor- en nadelen van lid worden bij een studentenvereniging op een rijtje gezet. Het is ook handig om kennis te maken met de verschillende studentenverenigingen tijdens de introductieweek. Je weet dan snel genoeg of er een vereniging is waar je bij wil!

Gezelligheidsvereniging in Leeuwarden

Studenten gezelligheidsverenigingen zijn studentenverenigingen die niet speciaal gericht zijn op een bepaalde sport, religie of sociaal doel, maar vooral op samen activiteiten organiseren en genieten van je studententijd.

Sportverenigingen in Leeuwarden

Een vereniging waar je sport en de gezelligheid van een studentenvereniging kunt combineren is altijd leuk tijdens je studententijd. Leeuwarden biedt een groot aanbod aan sporten. Van roeien tot tennis en zeilen. Voor elke student is er wel een sport te vinden!</

Overige studentenverenigingen in Leeuwarden

In een studentenstad bevinden zich vaak meerdere soorten studentenverenigingen. Leeuwarden kent enkel gezelligheidsverenigingen, religieuze verenigingen en sportverenigingen.