U bent hier

Sportverenigingen in Leeuwarden

Een vereniging waar je sport en de gezelligheid van een studentenvereniging kunt combineren is altijd leuk tijdens je studententijd. Leeuwarden biedt een groot aanbod aan sporten. Dus bekijk hieronder welke studenten sportverenigingen en sportcentra er in Leeuwarden zijn.

Sporthal Rengers

Sporthal Rengers is een moderne sporthal naast zwembad de Blauwe Golf. Het is uitermate geschrikt voor veel verschillende sporten en activiteiten. Vind hier alle informatie.

Schaatscentrum Elfstedenhal (schaatsen en curling)

Vanaf oktober is schaatscentrum Elfstedenhal geopend. Je kunt hier verschillende activiteiten doen zoals schaatsen, ijshockey en curling. Speciaal voor studenten zijn er teams opgesteld binnen de schaats en curling ploegen.

Voetbalclub SC Leovardia

Met de sportpas kun je ook voetballen bij SC Leovardia. Deze voetbalclub is een vrij nieuwe en groeiende club. Er wordt gevoetbald door alle leeftijden, maar het studentenvoetbalteam wordt erg aangespoord.

Sport Citadel (squash)

Bij sportcentrum Citadel kun je squashen. Dit is een racketspel welke lijkt op tennis. Alleen speel je het naast elkaar en sla via een muur. Citadel beschrikt over 5 banen die je kunt reserveren.

Gymzaal De Vosseburcht (capoeira)

Je kunt bij gymzaal de Vosseburcht terecht voor Capoeira. Dit is een Braziliaanse vecht-dans in de vorm van een spel. Deze lessen worden aangeboden door Grupo Ginga da Alma met een flinke studentenkorting.

Zwembad Kalverdijkje

Zwembad Kalverdijkje is een mooi zwembad met een 25 meter lang bad. Ook heeft het een verwarmd bad om vrij in te zwemmen, Met de sportpas kan je hier ‘vrij zwemmen’ of baantjes trekken.

Zwembad de Blauwe Golf (duiken)

Zwembad de Blauwe Golf is een subtropisch zwembad die beschikt over een golfslagbad, whirlpools en een infrarood sauna. Een perfect zwembad om baantjes te trekken of juist lekker te relaxen. Ook kun je hier duiklessen nemen.

Zwembad Fitland (aquacombat)

Sportcentrum Fitland beschikt over een groot zwembad. Deze is beschikbaar voor iedereen met een sportpas. Hier wordt onder andere Aquacombat gegeven. Ook kun je hier vrij zwemmen.

Bewegingscentrum Leeuwarden

Bewegingscentrum Leeuwarden is een sportcentrum waar je kunt fitnessen en verschillende groepslessen kunt volgen. Voor een vast bedrag per maand kun jij hier onbeperkt sporten. Vind hier alle informatie over deze groepslessen.

S.V. Osiris (roeien)

Osiris is de enige studentenvereniging van het Van Hall Instituut. Osiris heeft als een van de weinige verenigingen een eigen roeisloep. Buiten roeien organiseren ze leuke feestjes en evenementen samen.

Lees ook

tips&tricks studeren
Abonneren op