U bent hier

Bewegingscentrum Leeuwarden

Met een studentenpas kun je nu voor 21 euro per maand onbeperkt sporten bij bewegingscentrum Leeuwarden. Studeren en sporten kuje goed combineren. Hier kun je namelijk samen met je vrienden fitnessen of deelnemen aan verschillende groepslessen.Bewegingscentrum Leeuwarden biedt de volgende groepslessen aan: Steps, Spinning, Bootcamp, Paalfitness, Insanity, Balance, Power vinyasa yoga, Pilates, Body & Mind en Pump. Ben jij geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie en het inschrijvingsformulier op de website van bewegingscentrum Leeuwarden.

 

Steps

Bij deze les draait alles om de hoogte, snelheid en het ritme van de steps. Deze sport is voor een slanker figuur en een betere conditie. 

 

Maandag 19:00 - 20:00  

Woensdag 18:00 - 19:00

 

Spinning

Spinning doe je op een soort hometrainer, een stationaire fiets. Het uurtje les bestaat uit verschillende oefeningen: Sprint of running, vlakke weg, staand of zittend klimmen. Hierdoor bouw je heel snel een goed uithoudingsvermogen op.

 

Maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag 19:15 - 20:15

 

Bootcamp

Met Bootcamp verbeter je de algehele conditie. Kracht intervaltraining, hardlopen, core en lenigheid. De les wordt outdoor gegeven, dus als je van buiten sporten houdt is dit echt wat voor jou. 

 

Maandag en woensdag 19:30 - 20:30

 

Paalfitness

Paalfitness is een sport waarbij je krachttraining en cardio combineert. De workout is voor je hele lichaam, alle spiergroepen worden gebruikt. Je leert diverse dansbewegingen in de paal. 

 

Maandag en woensdag 18:00 - 19:00

Dinsdag en donderdag 19:00 - 20:00

 

Insanity

Insanity is een fitnesprogramma uit de Verenigde Staten, wat bekend staat als het zwaarste fitnessprogramma ooit. Je kweekt veel spieren met deze les en je conditie gaat snel vooruit. In de les combineer je krachttraining, gymnastiek en hardlopen. Het bestaat uit een halfuur lang intervaltraining waarbij je een hoop calorieën verbrandt.  

 

Dinsdag en donderdag 18:00 - 18:45

 

Balance

Even overal tussenuit en echt tot rust komen? Balance is een combinatie van Yoga, Tai Chi en Pilates. Het draait bij deze les om het verbeteren van je houding, coördinatie en lenigheid. De eerste 45 minuten leer je poses om de spieren in je lijf sterker te maken. De laatste minuten bestaan uit ontspanning en meditatie.

 

Woensdag 20:00 - 21:00

 

Power Vinyasa Yoga

Power Vinyasa Yoga is een dynamische vorm van yoga. De les start met het inleven in het moment, rustig ademen en lichte bewegingen voor het losmaken van de gewrichten en spieren. Daarna gebruiken we verschillende bewegingen en houdingen waarbij de ademhaling erg belangrijk is. Aan het einde wordt er afgesloten met kalmte, rust en wat diepe rekkingen en houdingen. Dit zorgt ervoor dat je conditie, balans, lenigheid en kracht opbouwt.   

 

Dinsdag en vrijdag 09:00 - 10:00

 

Pilates 

Pilates combineert een training met bewustwording en concentratie. De les bestaat uit verschillende oefeningen voor stabiliteit en lichaamshouding. Ademhaling en concentratie zijn hierbij erg belangrijk. De oefeningen verbeteren je lichaamshouding, evenwicht en controle. En je traint jouw rug- en buikspieren en beter ademhalen. 

 

Woensdag 09:00 - 10:00 en 20:00 - 21:00

Maandag 20:00 - 21:00

 

Body & Mind 

De les start en eindigt met Meditatie, waarna ademhalingstechnieken, onderdelen van yoga en nog een aantal lenigheidsoefeningen worden behandeld

 

Dinsdag 20:00 - 21:00

 

Body pump

De body pump is een intensieve les waar de focus ligt op krachttraining. Waarbij alle spiergroepen aan het werk worden gezet. De meeste bewegingen voer je uit met een barbell waaraan je zelf gewichten hangt. Je kunt dus zelf weten hoe zwaar je het maakt.  Hiervan krijg e een slanker lichaam, sterkere spieren en een energiek gevoel.

 

Maandag 18:00 - 19:00

Woensdag 19:00 - 20:00

Adres en contactgegevens bewegingscentrum Leeuwarden

Rengerslaan 1, 8917 DD, Leeuwarden 
Telefoon: 058 - 30 30 170
 

 

Lees ook

tips&tricks studeren
Abonneren op