U bent hier

Waarom studeren in Leeuwarden?

Wil jij studeren in Leeuwarden? In deze Friese stad vind je verschillende hogescholen en universiteiten. Studiemogelijkheden genoeg dus! Maar je wilt naast je studie natuurlijk ook genieten van het studentenleven. Dat kan in Leeuwarden!

Studeren in Leeuwarden

Er gaan steeds meer jongeren in Leeuwarden studeren. Het is dan ook een supergezellige stad om te studeren en wonen. Word lid van een van de studentenverenigingen, maak nieuwe vriendschappen en ga de stad ontdekken! Leeuwarden is een mooie, kleine stad met veel monumenten. De grachten en kroegjes zorgen voor een gezellige sfeer. Er is een ruim aanbod aan musea, kerken en de prachtige historische binnenstad natuurlijk. Leeuwarden werd niet voor niks in 2018 verkozen tot Culturele Hoofdstad van Europa! De stad heeft ook grote winkelcentra, bijzondere kledingwinkels, kleine boetiekjes en authentieke Friese proeverijenGa winkelen in een van de knusse straatjes, borrelen in de gezelligste barretjes en restaurants en dans tot diep in de nacht bij een van de vele uitgaansgelegenheden. Wil je Leeuwarden eens op een andere manier bekijken? Check dan ook onze top 5 culturele hotspots!

Wil je tijdens je studententijd niks missen van het studentenleven in Leeuwarden? Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Je ontvangt dan maandelijks handige tips, toffe hotspots, vette evenementen, leuke vacatures en de nieuwste kamers in je mailbox!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Lees ook

Studie in het Engels
Abonneren op