U bent hier

Leuke barretjes en restaurants in Leeuwarden

De laatste jaren is het uitgaansleven in Leeuwarden veel levendiger geworden. Dit komt onder andere door het groeiend aantal studenten in de stad. Naast het feit dat er in Leeuwarden een heleboel leuke culturele hotspots zijn, heeft de stad nog veel meer te bieden. Lees hieronder hoe onze ideale dag in Leeuwarden er uit zou zien.

Ontbijten in Leeuwarden

Bewust eten. Daar draait het bij veel barretjes en restaurants in Leeuwarden om. In deze stad kunnen ze het waarderen als eten en drinken puur, biologisch en vers is. Zo gebruiken veel restaurants graag producten uit de buurt. Dit betekent natuurlijk veel goeds voor jouw ontbijtjes buiten de deur. Een plek die wij sowieso zouden bezoeken om te ontbijten is Post Plaza.

  • Post Plaza: bij dit indrukwekkende grand café, gevestigd in het voormalig postkantoor, kun je heerlijk uitgebreid ontbijten. Onze favoriet: de Friese wentelteefjes!

Lunchen in Leeuwarden

Ook voor lunches kun je op veel plekken terecht in Leeuwarden. Vooral aan de grachten is het erg gezellig om te zitten. Voor de lunch zouden wij zeker langsgaan op de volgende plek.

  • Het Broodhuys: hier staan onder andere heerlijke (Italiaanse) bollen, hamburgers, salades en tosti’s op de kaart. Maar dé reden dat wij hier graag lunchen: de rijkgevulde stokbroden!

Diner in Leeuwarden

Als je 's avonds weer trek hebt, zijn er genoeg gezellige restaurantjes in monumentale gebouwen. Toch is er een restaurantje dat er echt uitspringt.

  • RestaurantWannee: hier kun je al voor 20 euro een drie-gangenmenu eten. Ze hebben een heel origineel concept. Deze is gebaseerd op een 80/20-regel. 80% van alle gerechten bestaat uit verse groenten uit de buurt en 20% uit puur en eerlijk vlees. Hier proef je echt de robuuste sferen van de stad!

Barretjes in Leeuwarden

Wil je 's avonds iets gezelligs doen in Leeuwarden? Dan zijn er genoeg leuke barren en kroegen. De Doelesteeg is erg populair. Hier vind je veel kroegjes waar het altijd gezellig en druk is. Dan heb je ook nog het Ruiterskwartier. Hier zit onder andere ‘Café Scooters’, waar wij met zijn alle karaoke zouden gaan zingen. Een goede afsluiter van onze perfecte dag in Leeuwarden!

Mis niks van Leeuwarden Studentenstad!

Wil je dit soort leuke tips over Leeuwarden Studentenstad voortaan in je mail ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail. Zo mis je niks van het studentenleven in Leeuwarden!

 

Lees ook

Hobby's
Paasborrel hapjes
Abonneren op