U bent hier

Leuke barretjes en restaurants in Leeuwarden

De laatste jaren is het uitgaansleven in Leeuwarden veel levendiger geworden. Dat allemaal door het groeiend aantal studenten dat het leuk vindt om samen een biertje te drinken! Naast het feit dat Leeuwarden een tal van mooie grachten heeft waar je met je vrienden kunt varen. Heeft de stad meer leuks te bieden. Lees hieronder hoe onze ideale dag in Leeuwarden er uit zou zien.

Ontbijten in Leeuwarden

Bewust eten. Daar draait het bij de meeste barretjes en restaurants in Leeuwarden om. In deze stad kunnen ze het waarderen als eten en drinken puur, biologisch en vers is. Zo gebruiken de meeste restaurants het liefst producten uit de buurt. Dit betekend veel goeds voor jouw ontbijtjes buiten de deur. Een plek die wij sowieso zouden bezoeken:

  • Broodje bewust: Biologisch eten geserveerd door Fabian & Tjitske (wie kent dit leuke duo nog niet..?). Van smoothies en shakes tot broodjes geserveerd met verse steekproducten. Natuurlijk verkrijgbaar met een goed bak koffie! De twee gezellige eigenaren maken er hun dagtaak van te zorgen dat alles op jouw bord puur en overheerlijk is. Dus brak of niet brak, jij voelt je sowieso beter als je na je ontbijtje de deur uit loopt.

Lunchen in Leeuwarden

Ook voor lunches kun je op vele plekken terecht in Leeuwarden. Vooral aan de grachten is het erg gezellig om te zitten. Voor de lunch zouden wij zeker langsgaan op de volgende plek:

  • Het Brood Huys: Hier heb je keuze tussen verschillende soorten rijk gevulde (Italiaanse) bollen, hamburgers, salades, tosti’s en nog veel meer. De reden dat wij hier zouden eten is omdat je hier ook kunt kiezen tussen rijk gevulde STOKBRODEN. Je leest het goed, lekker beuken dus... Als student krijg je hier 20% korting.

Diner in Leeuwarden

Stel dat we in de avond weer honger zouden hebben (waarschijnlijk wel). Dan zouden wij erg veel keus hebben tussen gezellige restaurantjes in monumentale gebouwen. Toch is er een nieuw restaurant wat hier uit springt. RestaurantWannee. Hier kun je al voor 15 euro een drie-gangen menu eten. Ze hebben een heel origineel concept. Deze is gebaseerd op een 80/20-regel. 80% van alle gerechten bestaat uit verse groentes uit de buurt en 20% uit puur en eerlijk vlees. Hier proef je echt de robuuste sferen van de stad!

Barretjes in Leeuwarden

In de avond is het leuk om op jacht te gaan naar leuke barretjes en kroegjes. Hiervoor kun je op twee plekken terecht. De Doelesteeg is erg populair. Hier vind je veel kroegjes waar het altijd gezellig en druk is. Dan heb je ook nog het Ruiterskwartier. Hier zit onder andere ‘Café Scooters’, waar wij met zijn alle karaoke zouden gaan zingen. Een goede afsluiter van onze perfecte dag in Leeuwarden!

Heb jij een restaurant of uitgaanstip in Leeuwarden voor ons?

Ken jij nog leuke hotspots in Leeuwarden? Leuk! Laat het ons weten via: leeuwarden@studentensteden.nl, zodat we jouw tips kunnen verwerken in een van onze artikelen en nog meer op de hoogte zijn van de laatste food & lifestyle studenten spots.

Lees ook

Abonneren op