U bent hier

Ontdek de 5 culturele hot-spots van Leeuwarden

Buiten leuke restaurantjes, barretjes en kroegjes heeft Leeuwarden ook een aantal culturele hot-spots die je kunt bezoeken. De eerstvolgende vijf zijn zeker een kijkje waard.

Het Fries Museum

Dit geweldig grote museum verteld het verhaal van Friesland. Het neemt jou mee naar de tijd van ‘de elf steden’, de haat-liefde verhouding van Friesland met water en de hoogtepunten uit het Friese Cultuur. Waardoor je leert wat Friesen zo typisch Fries maakt. Het heeft meer dan 170.000 objecten en vormt hiermee het grootste regionale museum in Nederland. Het museum probeert door middel van geschiedenisverhalen, kunst en cultuur jou zoveel mogelijk te entertainen. Voor meer informatie kijk je op de website van Het Fries Museum.

Het natuur museum van Fryslân

Hier kun je de natuur pas echt van dichtbij bekijken. Het museum van Fryslân bestaat uit drie verdiepingen. Het was vroeger een groot weeshuis. Hier kun je alles zien en leren over dieren onder en boven water. Deze kun je van dichtbij bekijken. De gehele trip door het museum wordt je geëntertaind. Daarnaast kun je op het door glas overdekte binnenplaats genieten van gratis thee en koffie. De sfeer in het museum is gezellig en vrij wat het een (origineel) idee maakt voor een middagje uit. 

Nicolaas Kerk Wieuwerd – mummies

Hoe te gek is dat? In de buurt van Leeuwarden bevindt zich de Nicolaas Kerk Wieuwerd waar je echte mummies kunt bekijken. In de grafkelder van de kerk bevinden zich deze vier mummies. De kerk is hiermee een echte trekpleister! Super leuk om een kijkje te gaan nemen dus. 

De Grote Jacobijnekerk

Wil je echt heel erg cultureel doen? Dan moet je sowieso een kijkje nemen in de Grote Jacobijnekerk. Het is het meest oude en bouwkundig belangrijke gebouw van Leeuwarden. Daarbij ligt het midden in het centrum. een beetje verscholen. Maar als je goed zoekt ben je er zo.  

Keramiekmuseum

Als laatste is het keramiekmuseum een echte trekpleister. Met grote tentoonstellingen is het een museum waar je graag een bezoekje aan wil brengen. Zo kun je zien waarom toeristen graag naar Leeuwarden komen. Ook kun je er leuke workshops volgen. Perfect voor regenachtige middagen. 

Lees ook

Abonneren op