U bent hier

Wonen in Leeuwarden

Leeuwarden is een leuke tijd om te wonen tijdens je studententijd. Er zijn veel leuke studentenverenigingen. Daarbij bruist de stad van levendigheid en historie. Een mooie stad om op kamers te gaan.

Kamers in Leeuwarden

Ga je studeren in Leeuwarden? Dan is het wel zo mooi om daar ook te gaan wonen tijdens je studententijd! Wij hebben hier voor jou het meest complete overzicht van studentenkamers, studentenhuizen, studio's en appartementen in Leeuwarden (zowel huur als anti-kraak).

Woonruimte in Leeuwarden

Voor je op kamers gaat is het handig om te weten welke woonmogelijkheden er zijn. Ga je kopen of huren? Wil je met andere studenten wonen of woon je liever bij een hospita of alleen?

Antikraak wonen in Leeuwarden

Antikraak is een beveiligingsmethode voor panden die leeg staan in Leeuwarden, in afwachting van (ver)koop, sloop of renovatie. Met antikraak kun je in kantoren, scholen, zorgcentra, villa's of zelfs kerken komen te wonen.

Gemeente Leeuwarden & Stadsdeelkantoren

Bij de gemeente kun je veel zaken regelen. Het aanvragen van een rijbewijs, paspoort maar ook het inschrijven als inwoner gebeurt bij de gemeente. Het is handig te weten waar je precies moet zijn, anders kan het voorkomen dat je lang staat te wachten in de verkeerde rij!

 

Zoektips voor een kamer in Leeuwarden

Wil je een kamer of andere woonruimte huren in Leeuwarden? Soms moet je even geduld hebben. Gelukkig zijn er (online) veel mogelijkheden om een kamer in Leeuwarden te zoeken. We zetten de beste tips voor je op een rij.

Kamer verhuren

Wil je (tijdelijk) je kamer verhuren, omdat je een half jaar gaat reizen of stage in het buitenland gaat lopen? Dat kan! We hebben op een rij gezet hoe je makkelijk en snel je kamer kan verhuren. En: waar let je op als je je kamer verhuurt?

Wat is hospiteren en hoe werkt het?

Als er een kamer vrijkomt in een studentenhuis, organiseren de bewoners vaak een hospiteeravond. Wat is dat precies en hoe bereid je je zo goed mogelijk voor?

Nieuwste kamers in Leeuwarden