U bent hier

Wonen in Leeuwarden

Er zijn heel veel redenen om in Leeuwarden te studeren en wonen tijdens je studententijd. Het is een van de gezelligste steden van Friesland en het heeft een rijke historie. Ook zijn er veel mogelijkheden voor studenten en er is altijd wat te doen; er zijn volop leuke winkels, restaurantjes en uitgaansgelegenheden. Wil of ga jij ook in Leeuwarden wonen? Je vindt hieronder alle belangrijke informatie over wonen in Leeuwarden!

Tip: wil je op de hoogte blijven van het laatste kameraanbod in Leeuwarden? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

De leukste studentenwijken in Leeuwarden

Wil jij tijdens je studententijd op kamers in Leeuwarden? Dan moet je natuurlijk wel weten waar je in Leeuwarden moet zoeken! Lees hier wat de leukste studentenwijken in Leeuwarden zijn.

Kamers in Leeuwarden

Ga je studeren in Leeuwarden? Dan wil je daar vast ook wonen tijdens je studententijd! Wij hebben voor jou het meest complete overzicht van studentenkamers, studentenhuizen, studio's en appartementen in Leeuwarden (zowel huur als antikraak).

Woonruimte in Leeuwarden

Voor je op kamers gaat is het handig om te weten welke woonmogelijkheden er zijn. Ga je kopen of huren? Wil je met andere studenten wonen of woon je liever bij een hospita of alleen?

Antikraak wonen in Leeuwarden

Antikraak is een beveiligingsmethode voor panden die leeg staan in Leeuwarden, in afwachting van (ver)koop, sloop of renovatie. Met antikraak kun je in kantoren, scholen, zorgcentra, villa's of zelfs kerken komen te wonen.

Gemeente Leeuwarden

Het aanvragen van een rijbewijs en paspoort, maar ook het inschrijven als inwoner gebeurt bij de gemeente Leeuwarden. We hebben een overzicht gemaakt van belangrijke gemeentelijke zaken voor jou als student.

Zoektips voor een kamer in Leeuwarden

Wil je een kamer of andere woonruimte huren in Leeuwarden? Soms moet je even geduld hebben. Gelukkig zijn er (online) veel mogelijkheden om een kamer in Leeuwarden te zoeken. We zetten de beste tips voor je op een rij.

Kamer verhuren

Wil jij (tijdelijk) jouw kamer verhuren? We hebben op een rij gezet hoe je makkelijk en snel je kamer onderverhuurt en waar je op moet letten!

Wat is hospiteren en hoe werkt het?

Als er een kamer vrijkomt in een studentenhuis, organiseren de bewoners vaak een hospiteeravond. Wat is dat precies en hoe bereid je je zo goed mogelijk voor?

Nieuwste kamers in Leeuwarden