Skip to main content

Alle studie- en studentenverenigingen in Leeuwarden

Leeuwarden is een van de gezelligste studentensteden van Nederland! Er zijn verschillende studiemogelijkheden aan de hogescholen en universiteiten, maar je wil natuurlijk ook genieten tijdens je studietijd. Word daarom ook lid bij een van de verschillende studentenverenigingen voor een onvergetelijke studententijd!

Lid worden bij een studentenvereniging in Leeuwarden

In Leeuwarden vind je gezelligheidsverenigingen, studentensportverenigingen en religieuze studentenverenigingen. Sommige verenigingen hebben een ontgroening en veel verplichtingen. Maar er zijn ook steeds vaker verenigingen zonder ontgroening en met minder verplichtingen. Er is dus altijd een studentenvereniging die bij jou past. Weet je nog niet of een studentenvereniging iets voor jou is? Dan hebben wij alle voor- en nadelen van lid worden bij een studentenvereniging op een rijtje gezet. Het is ook handig om kennis te maken met de verschillende studentenverenigingen tijdens de introductieweek. Je weet dan snel genoeg of er een vereniging is waar je bij wil!

Wil je niks missen van de studentenverenigingen in Leeuwarden?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

A.S.V Wolwêze

Dé studentenvereniging voor mensen die houden van gekte, gezelligheid en geen verplichtingen. Zo doet de studentenvereniging dan ook niet aan ontgroeningen of regels. Lees hier alles over deze leuke studentenvereniging.

Animoso

Animoso is een studievereniging aangesloten bij de opleiding Diermanagement op hogeschool Van Hall Larenstein in Leeuwarden.

Bewegingscentrum Leeuwarden

Bewegingscentrum Leeuwarden is een sportcentrum waar je kunt fitnessen en verschillende groepslessen kunt volgen. Voor een vast bedrag per maand kun jij hier onbeperkt sporten. Vind hier alle informatie over deze groepslessen.

GHBOV It Bernlef Ielde

Wij zijn It Bernlef Ielde. Een plek waar ruimte is voor vriendschap, gezelligheid maar ook zeker diepgang. Binnen de studentenvereniging leer je snel nieuwe mensen kennen, waarmee je samen geniet van geweldige feesten en (spontane) activiteiten.

Gymzaal De Vosseburcht (capoeira)

Je kunt bij gymzaal de Vosseburcht terecht voor Capoeira. Dit is een Braziliaanse vecht-dans in de vorm van een spel. Deze lessen worden aangeboden door Grupo Ginga da Alma met een flinke studentenkorting.

Hallieu

Studievereniging Hallieu is de studievereniging van de opleiding Milieukunde op het Van Hall Larenstein in Leeuwarden. Sinds de oprichting in 1987, wordt de studievereniging gerund door milieukundestudenten.

Huize Bacchus

Wij zijn Huize Bacchus, een van de jongste studentenverenigingen in Leeuwarden. Wat 'Bacchus' bijzonder maakt is dat het voelt als een grote groep vrienden, met ruimte voor iedereen.

Jonge Democraten Fryslân (politiek)

Wij zijn de politieke jongerenpartij in Friesland die het progressief-liberaal geluid laat horen. Bij ons kun je in een gezellige, laagdrempelige sfeer het gesprek voeren over politiek.

Navigators Studentenvereniging Leeuwarden (NSLeeuwarden)

Navigators Leeuwarden is een studentenvereniging die jou persoonlijke verdieping en ontspanning biedt tijdens jouw studententijd. Het gaat er bij deze vereniging om dat je ‘God’, jezelf en alle mensen om je heen beter leert kennen.

Schaatscentrum Elfstedenhal (schaatsen en curling)

Vanaf oktober is schaatscentrum Elfstedenhal geopend. Je kunt hier verschillende activiteiten doen zoals schaatsen, ijshockey en curling. Speciaal voor studenten zijn er teams opgesteld binnen de schaats en curling ploegen.

Sempiternus

Door alle tradities weet Sempiternus zich goed te onderscheiden. Daarnaast staat Sempiternus bekend om de geweldige feesten en het opbouwen van een groot netwerk tussen studenten.

Sport Citadel (squash)

Bij sportcentrum Citadel kun je squashen. Dit is een racketspel welke lijkt op tennis. Alleen speel je het naast elkaar en sla via een muur. Citadel beschrikt over 5 banen die je kunt reserveren.

Sporthal Rengers

Sporthal Rengers is een moderne sporthal naast zwembad de Blauwe Golf. Het is uitermate geschrikt voor veel verschillende sporten en activiteiten. Vind hier alle informatie.

Studentenvereniging Io Vivat Nostrorum Sanitas

Studentenvereniging Io Vivat bevindt zich in hartje Leeuwarden. De perfecte plek om een onvergetelijke studententijd te beleven met jouw nieuwe studievrienden.

Studentenvereniging Osiris

Studentenvereniging Osiris is de grootste studentenvereniging van Leeuwarden. Met de feesten en activiteiten van Osiris maak je van je studietijd je studententijd!

SV Ingenio

Ingenio is een studievereniging voor de studenten van de afdelingen Engineering en HBO-ICT op de NHL Stenden hogeschool in Leeuwarden.

Trias Politica

Studiegenootschap Trias Politica zet zich sinds 2001 actief in voor de studenten van de Thorbecke Academie.

Voetbalclub SC Leovardia

Met de sportpas kun je ook voetballen bij SC Leovardia. Deze voetbalclub is een vrij nieuwe en groeiende club. Er wordt gevoetbald door alle leeftijden, maar het studentenvoetbalteam wordt erg aangespoord.

Wine Association Dionysus

Dionysus is a student association with a passion of wine in Leeuwarden

Zwembad Fitland (aquacombat)

Sportcentrum Fitland beschikt over een groot zwembad. Deze is beschikbaar voor iedereen met een sportpas. Hier wordt onder andere Aquacombat gegeven. Ook kun je hier vrij zwemmen.

Zwembad Kalverdijkje

Zwembad Kalverdijkje is een mooi zwembad met een 25 meter lang bad. Ook heeft het een verwarmd bad om vrij in te zwemmen, Met de sportpas kan je hier ‘vrij zwemmen’ of baantjes trekken.

Leeuwarden Studentenstad

Leeuwarden biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Leeuwardense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Leeuwarden.

Studeren in Leeuwarden

Ga jij studeren in Leeuwarden? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Leeuwarden

Ga je in Leeuwarden studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Leeuwarden en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Leeuwarden

Er zijn heel veel redenen om in Leeuwarden te studeren en wonen tijdens je studententijd. Het is een van de gezelligste steden van Friesland en het heeft een rijke historie.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Leeuwarden

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Leeuwarden Studentenstad.

Gezondheidszorg in Leeuwarden

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Leeuwarden staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.