Skip to main content

Bewegingscentrum Leeuwarden

Bewegingscentrum Leeuwarden is een sportcentrum waar je kunt fitnessen en verschillende groepslessen kunt volgen. Voor een vast bedrag per maand kun jij hier onbeperkt sporten. Vind hier alle informatie over deze groepslessen.

Gymzaal De Vosseburcht (capoeira)

Je kunt bij gymzaal de Vosseburcht terecht voor Capoeira. Dit is een Braziliaanse vecht-dans in de vorm van een spel. Deze lessen worden aangeboden door Grupo Ginga da Alma met een flinke studentenkorting.

Schaatscentrum Elfstedenhal (schaatsen en curling)

Vanaf oktober is schaatscentrum Elfstedenhal geopend. Je kunt hier verschillende activiteiten doen zoals schaatsen, ijshockey en curling. Speciaal voor studenten zijn er teams opgesteld binnen de schaats en curling ploegen.

Sport Citadel (squash)

Bij sportcentrum Citadel kun je squashen. Dit is een racketspel welke lijkt op tennis. Alleen speel je het naast elkaar en sla via een muur. Citadel beschrikt over 5 banen die je kunt reserveren.

Sporthal Rengers

Sporthal Rengers is een moderne sporthal naast zwembad de Blauwe Golf. Het is uitermate geschrikt voor veel verschillende sporten en activiteiten. Vind hier alle informatie.

Voetbalclub SC Leovardia

Met de sportpas kun je ook voetballen bij SC Leovardia. Deze voetbalclub is een vrij nieuwe en groeiende club. Er wordt gevoetbald door alle leeftijden, maar het studentenvoetbalteam wordt erg aangespoord.

Zwembad Fitland (aquacombat)

Sportcentrum Fitland beschikt over een groot zwembad. Deze is beschikbaar voor iedereen met een sportpas. Hier wordt onder andere Aquacombat gegeven. Ook kun je hier vrij zwemmen.

Zwembad Kalverdijkje

Zwembad Kalverdijkje is een mooi zwembad met een 25 meter lang bad. Ook heeft het een verwarmd bad om vrij in te zwemmen, Met de sportpas kan je hier ‘vrij zwemmen’ of baantjes trekken.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Leeuwarden Studentenstad

Leeuwarden biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Leeuwardense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Leeuwarden.

Studeren in Leeuwarden

Ga jij studeren in Leeuwarden? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Leeuwarden

Ga je in Leeuwarden studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Leeuwarden en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Leeuwarden

Er zijn heel veel redenen om in Leeuwarden te studeren en wonen tijdens je studententijd. Het is een van de gezelligste steden van Friesland en het heeft een rijke historie.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Leeuwarden

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Leeuwarden Studentenstad.

Gezondheidszorg in Leeuwarden

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Leeuwarden staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.