U bent hier

Universiteiten in Leeuwarden

De universiteiten in Leeuwarden zorgen samen voor verbeteringen en resultaten op het gebied van research. De kwaliteit van de universiteiten ligt hoog. De universiteiten hebben een groot aanbod aan masters en bachelors. Daarbij zijn ze internationaal gericht. Je mag een wo-opleiding volgen na het behalen van een vwo-diploma. Toch is de overstap van de middelbare school naar een universiteit vaak groot. Wij schreven daarom een artikel over wat je kan verwachten als je van vwo naar universiteit gaat. Ook kun je meestal overstappen naar de universiteit als je in een keer je propedeuse op het hbo haalt of een hbo-opleiding op een hogeschool hebt afgemaakt.

Wil je niks missen van het studentenleven in Leeuwarden Studentenstad?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Universiteit Twente - locatie Leeuwarden

Universiteit Twente is een van de eerste universiteiten die technische en maatschappelijke opleidingen aanbied. Nu biedt Universiteit Twente in Leeuwarden twee masters aan. Dit doet de universiteit op de Wetsus Academy. Lees er hier meer over.

Rijksuniversiteit Groningen - locatie Leeuwarden

Rijksuniversiteit Groningen biedt opleidingen op het gebied van rechten aan in Leeuwarden. Dit doen ze op de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden. Hier kun je colleges volgen op universitair niveau. Na het behalen van je propedeuse kun je naar RUG zelf.

Wageningen University en Research

Wageningen University en Wageningen Research zijn een samenwerkingsverband aangegaan. Hiermee is Wageningen University en Research ontstaan. Volledig gericht op onderzoek op het gebied van gezonde voeding en leefomgeving.