Skip to main content
Ontdek de 5 culturele hotspots van Leeuwarden

Je kunt het weekend natuurlijk in de vele kroegen doorbrengen, maar soms ben je toe aan iets anders. Gelukkig heeft Leeuwarden ook een heleboel culturele hotspots die echt een bezoekje waard zijn! De tips die je volgens ons echt moet afvinken:

Het Fries Museum

Dit geweldig grote museum verteld het verhaal van Friesland. Het neemt jou mee naar de tijd van ‘de elf steden’, de haat-liefde verhouding van Friesland met water en de hoogtepunten uit het Friese Cultuur. Waardoor je leert wat Friesen zo typisch Fries maakt. Het heeft meer dan 170.000 objecten en vormt hiermee het grootste regionale museum in Nederland. Het museum probeert door middel van geschiedenisverhalen, kunst en cultuur jou zoveel mogelijk te entertainen. Voor meer informatie kijk je op de website van Het Fries Museum.

Het Natuurmuseum van Fryslân

Hier kun je de natuur pas echt van dichtbij bekijken. Het Natuurmuseum van Fryslân bestaat uit drie verdiepingen. Het was vroeger een groot weeshuis. Hier kun je alles zien en leren over dieren onder en boven water. Deze kun je van dichtbij bekijken. De gehele trip door het museum wordt je geëntertaind. Daarnaast kun je op het door glas overdekte binnenplaats genieten van gratis thee en koffie. De sfeer in het museum is gezellig en vrij wat het een (origineel) idee maakt voor een middagje uit. 

Mummiekelder in de Nicolaaskerk Wiuwert

Hoe te gek is dat? In de buurt van Leeuwarden bevindt zich de Nicolaaskerk in Wiuwert waar je echte mummies kunt bekijken. In de grafkelder van de kerk bevinden zich vier mummies. De kerk is hiermee een echte trekpleister! Superleuk om een kijkje te nemen dus. 

De Grote Jacobijnerkerk

Wil je echt cultureel doen? Dan moet je sowieso een kijkje nemen in de Grote Jacobijnerkerk. Het is het meest oude en bouwkundig belangrijke gebouw van Leeuwarden. Daarbij ligt het midden in het centrum. De kerk ligt wel een beetje verscholen, maar als je goed zoekt ben je er zo.  

Keramiekmuseum

Als laatste is het Keramiekmuseum een echte trekpleister. Met grote tentoonstellingen is het een museum waar je graag een bezoekje aan wil brengen. Zo kun je zien waarom toeristen graag naar Leeuwarden komen. Ook kun je er leuke workshops volgen. Perfect voor regenachtige middagen. 

Heb je de culturele hotspots afgevinkt? Dan heb je wel een drankje verdiend in een van de leuke barretjes en restaurantjes van Leeuwarden!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Leeuwarden Studentenstad

Leeuwarden biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Leeuwardense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Leeuwarden.

Studeren in Leeuwarden

Ga jij studeren in Leeuwarden? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Leeuwarden

Ga je in Leeuwarden studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Leeuwarden en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Leeuwarden

Er zijn heel veel redenen om in Leeuwarden te studeren en wonen tijdens je studententijd. Het is een van de gezelligste steden van Friesland en het heeft een rijke historie.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Leeuwarden

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Leeuwarden Studentenstad.

Gezondheidszorg in Leeuwarden

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Leeuwarden staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.