Skip to main content
Uitgaan in Leeuwarden

Wil je stappen in Leeuwarden? Dan zijn er voor studenten genoeg plekken om je te vermaken! Wij maakten een lijstje met de leukste kroegen en clubs. Zo weet je waar jij je elke dag van de week kunt vermaken.

Uitgaan in Leeuwarden op maandag

Maandag is natuurlijk niet echt een dag om te stappen. Gelukkig kun je elke dag van de week terecht in een van de cafeetjes in de Doelesteeg. Omdat alle kroegen op kruipafstand van elkaar liggen, is het altijd wel ergens druk. Zo is de Doele Bar de hele week geopend voor een koud biertje. Wil je het laat maken? Ga dan na 23 uur naar Bar Bascule. Hier krijg je elke maandag op vertoon van je studentenkaart 50% korting. Lekker om de week te beginnen!

Stappen in Leeuwarden op dinsdag

Op dinsdag kun je natuurlijk weer terecht in de Doelesteeg. Wil je wat drinken in een chiquere sfeer? Ga dan na 20 uur naar Mango op het Ruiterskwartier. Hier serveren ze de lekkerste cocktails en er staat geregeld een dj achter de draaitafels. Deze cocktailbar is ook erg gezellig in het weekend!

Uitgaan in Leeuwarden op woensdag

Woensdag is vaak de perfecte dag om een sportwedstrijd te kijken onder het genot van een biertje. Dit kan bijvoorbeeld bij Scamele op het Ruiterskwartier. Dé pubquiz van Leeuwarden vind je elke woensdag bij café Scooters. Leuk om met je vrienden de week doormidden te breken. Wil je het laat maken? Dat kan elke avond van de week bij feestcafé de Nachtwacht.

Stappen in Leeuwarden op donderdag

In het weekend zijn er vaak optredens in De Neushoorn. Als je dus van bandjes houdt, moet je hier zijn! Wil je de avond rustig beginnen? Dan kun je wat in de Prins drinken. Hier draaien ze veel muziek uit de jaren ’80 en ’90 en je kunt er lekker slap ouwehoeren. Op zoek naar een gay bar? Dan kun je naar Bubbels op de Klokstraat. Ook kun je op donderdag naar de karaokeavond bij café Scooters. Lachen gegarandeerd! Als je het laat wilt maken kun je uiteraard weer richting de Doelesteeg en het Ruiterskwartier.

Uitgaan in Leeuwarden op vrijdag

Begin de avond bij Sybs voor een kroegentocht door de Doelesteeg. In Sybs is het altijd gezellig en er komen allerlei feestgangers. Vergeet ook shotjesbar Bebida’s om de hoek niet. Hier hebben ze ruim 150 shotjes dus je kunt je er avondenlang vermaken. Volgens onze insider mag je voor een wilde nacht ook Shooters op het Ruiterskwartier absoluut niet overslaan!

Stappen in Leeuwarden op zaterdag

Een keer wat anders dan de Doelesteeg? Dan is er op zaterdag genoeg te doen in Leeuwarden. Ga bijvoorbeeld feesten in Club Hemingway op de Grote Hoogstraat. In deze club worden verschillende feesten georganiseerd. Soms kun je gratis naar binnen, maar er zijn ook events waar je een kaartje voor moet kopen. Een andere club waar je helemaal los kunt gaan in het weekend is RED. Je hebt meestal wel een kaartje nodig, maar dan mag je ook de echte clubervaring verwachten. Vaak treden er hiphopartiesten op en er wordt veel geschud met billen in deze club!

Uitgaan in Leeuwarden op zondag

Zondag is niet echt een uitgaansdag in Leeuwarden. Maar zoals altijd kun je je vast wel vermaken in een van de kroegen in de Doelesteeg. Ook kun je de zondag gebruiken om de culturele hotspots van Leeuwarden te bekijken!

Wil je dit soort leuke uitgaanstips direct in je mail ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Leeuwarden Studentenstad

Leeuwarden biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Leeuwardense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Leeuwarden.

Studeren in Leeuwarden

Ga jij studeren in Leeuwarden? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Leeuwarden

Ga je in Leeuwarden studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Leeuwarden en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Leeuwarden

Er zijn heel veel redenen om in Leeuwarden te studeren en wonen tijdens je studententijd. Het is een van de gezelligste steden van Friesland en het heeft een rijke historie.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Leeuwarden

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Leeuwarden Studentenstad.

Gezondheidszorg in Leeuwarden

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Leeuwarden staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.