Skip to main content

Wonen in Leeuwarden

Er zijn heel veel redenen om in Leeuwarden te studeren en wonen tijdens je studententijd. Het is een van de gezelligste steden van Friesland en het heeft een rijke historie. Ook zijn er veel mogelijkheden voor studenten en er is altijd wat te doen; er zijn volop leuke winkels, restaurantjes en uitgaansgelegenheden. Wil of ga jij ook in Leeuwarden wonen? Je vindt hieronder alle belangrijke informatie over wonen in Leeuwarden!

Tip: wil je op de hoogte blijven van het laatste kameraanbod in Leeuwarden? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Kamers in Leeuwarden

Ga je studeren in Leeuwarden? Dan wil je daar vast ook wonen tijdens je studententijd! Wij hebben voor jou het meest complete overzicht van studentenkamers, studentenhuizen, studio's en appartementen in Leeuwarden (zowel huur als antikraak).

Zoektips voor een kamer in Leeuwarden

Wil je een kamer of andere woonruimte huren in Leeuwarden? Soms moet je even geduld hebben. Gelukkig zijn er (online) veel mogelijkheden om een kamer in Leeuwarden te zoeken. We zetten de beste tips voor je op een rij.

Antikraak wonen in Leeuwarden

Antikraak is een beveiligingsmethode voor panden die leeg staan in Leeuwarden, in afwachting van (ver)koop, sloop of renovatie. Met antikraak kun je in kantoren, scholen, zorgcentra, villa's of zelfs kerken komen te wonen.

De leukste studentenwijken in Leeuwarden

Wil jij tijdens je studententijd op kamers in Leeuwarden? Dan moet je natuurlijk wel weten waar je in Leeuwarden moet zoeken! Lees hier wat de leukste studentenwijken in Leeuwarden zijn.

Woonruimte in Leeuwarden

Voor je op kamers gaat is het handig om te weten welke woonmogelijkheden er zijn. Ga je kopen of huren? Wil je met andere studenten wonen of woon je liever bij een hospita of alleen?

Inschrijven in de gemeente Leeuwarden

Als je naar Leeuwarden verhuist, moet je je inschrijven bij de gemeente. Geef je je verhuizing niet door, dan maak je kans op een boete!

Huurtoeslag: wat is het en hoe vraag je het aan?

Huur jij een kamer of appartement in Leeuwarden en voldoe je aan de voorwaarden van de belastingdienst, dan kom je in aanmerking voor huurtoeslag! Als student heb je hier vaak recht op.

Gemeente Leeuwarden

Het aanvragen van een rijbewijs en paspoort, maar ook het inschrijven als inwoner gebeurt bij de gemeente Leeuwarden. We hebben een overzicht gemaakt van belangrijke gemeentelijke zaken voor jou als student.

Wat is hospiteren en hoe werkt het?

Als er een kamer vrijkomt in een studentenhuis, organiseren de bewoners vaak een hospiteeravond. Wat is dat precies en hoe bereid je je zo goed mogelijk voor?

Kamer verhuren

Wil jij (tijdelijk) jouw kamer verhuren? We hebben op een rij gezet hoe je makkelijk en snel je kamer onderverhuurt en waar je op moet letten!

Leeuwarden Studentenstad

Leeuwarden biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Leeuwardense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Leeuwarden.

Studeren in Leeuwarden

Ga jij studeren in Leeuwarden? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Leeuwarden

Ga je in Leeuwarden studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Leeuwarden en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Leeuwarden

Er zijn heel veel redenen om in Leeuwarden te studeren en wonen tijdens je studententijd. Het is een van de gezelligste steden van Friesland en het heeft een rijke historie.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Leeuwarden

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Leeuwarden Studentenstad.

Gezondheidszorg in Leeuwarden

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Leeuwarden staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.