Skip to main content
De leukste studentenwijken in Leeuwarden

Wil jij tijdens je studententijd op kamers in Leeuwarden? Dan moet je natuurlijk wel weten waar je in Leeuwarden moet zoeken! Zeker als je nog niet zo bekend bent met de stad, kan het lastig zijn om te bepalen in welke buurt je wil wonen. Lees hier wat de leukste studentenwijken in Leeuwarden zijn.

Nieuwestad (binnenstad Leeuwarden)

Nieuwestad is een wijk in de binnenstad van Leeuwarden met veel gezellige straatjes. In deze wijk is er altijd wat te beleven en alles is dichtbij. Er zijn leuke winkels, restaurantjes en cafés in de buurt. En na het uitgaan kun je rollend naar huis! Ook vind je de meeste studentenverenigingen in de binnenstad, dus als je lid wil worden is dit een goede plek om een kamer te zoeken. Ook zijn de verschillende hogescholen dicht bij deze wijk. In minder dan 10 minuten fietsen, zit je al in de collegebanken. De kamers in deze wijk kunnen wel wat duurder zijn dan in de rest van Leeuwarden, maar dan woon je wel in een buurt die van alle gemakken voorzien is.

Bilgaard Leeuwarden

Een andere leuke studentenwijk in Leeuwarden is Bilgaard. Bilgaard ligt erg dichtbij NHL Stenden, waardoor er veel studenten wonen. Er is een winkelcentrum met verschillende supermarkten en winkels. Als je een avondje naar de stad wil, moet je ongeveer 10 minuten fietsen. Daar staat tegenover dat het maar 4 minuten fietsen is naar NHL Steden. Als je hier studeert en graag dicht bij de hogeschool woont, is Bilgaard dus een goede plek om een kamer te zoeken. Naar Van Hall Larenstein is het ongeveer een kwartiertje fietsen. De kamers zijn in Bilgaard vaak goedkoper dan in het centrum wat ook een pluspunt is.

Windmill Campus Leeuwarden

De Windmill Campus is officieel geen wijk, maar het is wel een plek waar veel studenten wonen. Op deze campus vind je zelfstandige studio’s voor studenten op loopafstand van NHL Stenden. Als je een woonruimte voor jezelf zoekt, is dit dus een goede plek om eens te kijken. Er zijn ook plekken waar je je medebewoners kunt ontmoeten, zoals de gedeelde tuin en loungeruimte. Hier woon je dus wel zelfstandig, maar gezelligheid is nooit ver weg. Naar de stad is het ongeveer 10 minuten fietsen.

Huizum Leeuwarden

Hogeschool Van Hall Larenstein ligt in de wijk Huizum, waardoor hier ook veel studenten wonen. Het is een relatief rustige wijk, maar op de fiets ben je in minder 10 minuten al in het centrum. Als je aan NHL Stenden studeert, moet je wel iets verder naar je studie reizen. Op de fiets is het een klein kwartiertje.

Kamer in Leeuwarden vinden

Nu je weet wat de leukste studentenwijken in Leeuwarden zijn, kan de zoektocht beginnen. Op de pagina zoektips voor een kamer in Leeuwarden vind je handige tips en tricks om een kamer te zoeken. Onderstaande woningaanbieders hebben ook regelmatig kamers in Leeuwarden:

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Leeuwarden Studentenstad

Leeuwarden biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Leeuwardense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Leeuwarden.

Studeren in Leeuwarden

Ga jij studeren in Leeuwarden? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Leeuwarden

Ga je in Leeuwarden studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Leeuwarden en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Leeuwarden

Er zijn heel veel redenen om in Leeuwarden te studeren en wonen tijdens je studententijd. Het is een van de gezelligste steden van Friesland en het heeft een rijke historie.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Leeuwarden

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Leeuwarden Studentenstad.

Gezondheidszorg in Leeuwarden

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Leeuwarden staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.